Specjalnie przygotowana bułka tarta jest składnikiem wielu przepisów Buddy’ego Valastro w jego programie „Buddy Valastro gotuje”, stąd przed przystąpieniem do przyrządzania jego potraw należy przygotować wcześniej tą bułkę tartą.
Składniki:
- 500 g wiejskiego włoskiego chleba, np. Pugliese
- 1 szklanka drobno startego sera pecorino
- 2 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę
- 2 łyżki suszonych włoskich ziół
- 3 łyżki suszonej natki pietruszki
- 1/2 łyżeczki soli morskiej
Sposób przygotowania:
- Chleb do bułki tartej powinien być przygotowany dzień wcześniej. Pokroić chleb w kromki o grubości ok. 1 cm. Pozostawić na noc do wyschnięcia.
- Następnego dnia pokrusz chleb do blendera. Włączaj pulsacyjnie blender i rozdrobnij kromki aby okruszki miały wielkość groszówki.
- Dodaj ser, czosnek, zioła i sól i kontynuuj rozdrabnianie aż do uzyskania odpowiedniej grubości.
- Nieużywaną bułkę tartą możesz przechowywać w lodówce przez ok. 3-4 dni.
Użytkownicy trafili tutaj szukając: bulka tarta według buddy,bułka tarta buddy,przepis na bułkę tartą według Bady Valastro