Przepis ten pochodzi z programu „Buddy Valastro gotuje”. Braciole jest wykorzystywane m.in. do przygotowania niedzielnego sosu pieczeniowego w 16 odcinku tego programu. Braciole to rodzaj włoskiej rolady z mięsa – cienkie plastry wołowiny smażone w sosie własnym, lub w małej ilości oliwy z oliwek. Jest podawane z zieloną sałatą lub gotowanymi ziemniakami.
Składniki:
- 500 g chudej wołowiny w 2 kawałkach
- 3 duże ząbki czosnku, zgniecione
- 1/2 szklanki bułki tartej Buddy’ego Valastro
- 4 łyżki startego sera pecorino
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Połóż kawałek wołowiny między dwa kawałki folii spożywczej i delikatnie obtłucz tłuczkiem do mięsa.
- Posól lekko wierzch mięsa, natrzyj każdy kawałek czosnkiem, serem pecorino i kilkoma ziarnami pieprzu. Złóż mięso krótszą stroną na dół a następnie zawiń tworząc długą roladę.
- Zabezpiecz mięso przed odwinięciem wbijając wykałaczki lub obwiązując sznurkiem do wędlin.
- Dalej postępuj zgodnie z przepisem na niedzielny sos pieczeniowy.
Użytkownicy trafili tutaj szukając: braciola przepis