Braciole wg. Buddy’ego Valastro

Braciole

Przepis ten pochodzi z programu „Buddy Valastro gotuje”. Braciole jest wykorzystywane m.in. do przygotowania niedzielnego sosu pieczeniowego w 16 odcinku tego programu. Braciole to rodzaj włoskiej rolady z mięsa – cienkie plastry wołowiny smażone w sosie własnym, lub w małej ilości oliwy z oliwek. Jest podawane z zieloną sałatą lub gotowanymi ziemniakami.

Składniki:

  • 500 g chudej wołowiny w 2 kawałkach
  • 3 duże ząbki czosnku, zgniecione
  • 1/2 szklanki bułki tartej Buddy’ego Valastro
  • 4 łyżki startego sera pecorino
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Połóż kawałek wołowiny między dwa kawałki folii spożywczej i delikatnie obtłucz tłuczkiem do mięsa.
  2. Posól lekko wierzch mięsa, natrzyj każdy kawałek czosnkiem, serem pecorino i kilkoma ziarnami pieprzu. Złóż mięso krótszą stroną na dół a następnie zawiń tworząc długą roladę.
  3. Zabezpiecz mięso przed odwinięciem wbijając wykałaczki lub obwiązując sznurkiem do wędlin.
  4. Dalej postępuj zgodnie z przepisem na niedzielny sos pieczeniowy.

 

Użytkownicy trafili tutaj szukając: braciola przepis