Składniki:
- 500 g mielonego mięsa z polędwicy wołowej
- 500 g mielonego mięsa cielęcego
- 500 g mielonego mięsa wieprzowego
- 4 kromki białego chleba
- pół szklanki wody
- 2 roztrzepane jajka
- 2 łyżki natki pietruszki
- pół szklanki startego sera pecorino
- pół szklanki bułki tartej Buddy’ego Valastro (można zastąpić zwykłą bułką tartą)
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka czarnego pieprzu
Sposób przygotowania:
- Porozdzieraj chleb na małe kawałki. Umieść w misce, zalej wodą i pozostaw do nasiąknięcia na 5 minut.
- Umieść w misce wszystkie rodzaje mięsa. Wyciśnij wodę z chleba i włóż do miski. Dodaj pozostałe składniki.
- Rękami wygnieć y dobrze wymieszaj składniki i zrób kulki o średnicy ok. 5 cm.
- Smaż pulpety w płytkim oleju na złoto-brązowy kolor – po 3-4 minuty na każdą stronę.