Składniki na kruche ciasto:
- 25 dkg mąki
- 10 dkg cukru
- pół kostki masła
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki na masę:
- 75 dkg białego sera dwukrotnie zmielonego
- 10 dkg cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1 budyń waniliowy
- pól kostki masła rozpuszczonego ( ostudzonego)
- 1 jajko
- 3 żółtka
- 1,5 szklanki zimnego przegotowanego mleka
Kokosowa pierzynka:
- 3 białka
- 3 łyżeczki cukru pudru
- 15 dkg wiórków kokosowych
Sposób przygotowania:
Ze składników zagnieść ciasto. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową i ciastem.
Masa: zmiksować cukier, jajko, żółtka, cukier waniliowy i masło. Dodać budyń, wymieszać. Dodawać porcjami ser, a potem wlewać mleko. Rzadką masę wylać na ciasto. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Kokosowa pierzynka: Białka ubić z cukrem, dodać wiórki. Posmarować masą ciepły sernik i włożyć do piekarnika na 10 minut.