Mrożenie owoców

Mrożenie jest jedną z najpopularniejszych metod utrwalania i konserwowania pożywienia, które nie tylko pozwala zachować świeżość ale również wartość odżywczą posiłku. Poniżej przedstawiono kilka porad, jak mrozić składniki i posiłki aby najlepiej i najdłużej zachowały swoją świeżość i wartości odżywcze:

  • delikatne owoce jagodowe należy rozłożyć na tackach lub talerzach, posypać cukrem i włożyć do zamrażarki. Zamrożone należy wsypać do woreczka lub plastikowych pojemników i szczelnie zamknąć, ponownie włożyć do zamrażarki.
  • takie owoce jak mango, brzoskwinie, morele należy obrać i usunąć pestki. Miąższ można pokroić na kawałki. Z owoców takich jak wiśnie, śliwki wystarczy usunąć pestki. Owoce można przechowywać w zamrażarce od 6 do 10 miesięcy.
Użytkownicy trafili tutaj szukając: czy mango mozna mrozic,czy można mrozić mango,mango zamrozic można,czy można mrozie mango,czy obrane mango mozna zamrozic,jak mrozic mango,mrożenie mango