Białe kiełbaski ze śliwką

Czas przygotowywania: 25 minut
Ilość porcji: dla 2 osób

Składniki:

  • 4 białe kiełbaski,
  • 6 suszonych śliwek kalifornijskich,
  • 4 cienkie plasterki wędzonego boczku,
  • Sos Worcestershire,
  • Sos BBQ HP
  • 2 placki tortilla
  • sos Louisiana Gold
  • świeżo mielony czarny pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Kiełbaski nacinamy wzdłuż na ok. 2/3 głębokości. Lekko rozchylamy każde zagłębienie i wkrapiamy 4-5 porcjami sosu Worcestershire i wkładamy tam po 2-3 śliwki.
  2. Tak przygotowane kiełbaski zawijamy ściśle w plasterku boczku i grillujemy przez ok. 15 minut przewracając od czasu do czasu.
  3. Kiełbaski najlepiej smakują z grillowanymi plackami tortilla, maczane w sosie BBQ HP. Jako napo polecamy sok pomidorowy doprawiony kilkoma kroplami sosu Louisiana Gold i świeżo zmielonym pieprzem.