Czas przygotowywania: 25 minut
Ilość porcji: dla 2 osób
Składniki:
- 4 białe kiełbaski,
- 6 suszonych śliwek kalifornijskich,
- 4 cienkie plasterki wędzonego boczku,
- Sos Worcestershire,
- Sos BBQ HP
- 2 placki tortilla
- sos Louisiana Gold
- świeżo mielony czarny pieprz
Sposób przygotowania:
- Kiełbaski nacinamy wzdłuż na ok. 2/3 głębokości. Lekko rozchylamy każde zagłębienie i wkrapiamy 4-5 porcjami sosu Worcestershire i wkładamy tam po 2-3 śliwki.
- Tak przygotowane kiełbaski zawijamy ściśle w plasterku boczku i grillujemy przez ok. 15 minut przewracając od czasu do czasu.
- Kiełbaski najlepiej smakują z grillowanymi plackami tortilla, maczane w sosie BBQ HP. Jako napo polecamy sok pomidorowy doprawiony kilkoma kroplami sosu Louisiana Gold i świeżo zmielonym pieprzem.