Serek malinowo-czekoladowy

Składniki:

  • 400 g malin
  • 50 g cukru pudru
  • 500 g twarożku
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • cukier
  • 25 g gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Maliny przebrać i oczyścić. Ok. 300 g zmiksować z cukrem pudrem na gładki mus, następnie przetrzeć przez sitko o mały oczkach. Ser z jogurtem wymieszać na gładką masę, dodać 1/4 malinowego musu, a na koniec całość doprawić do smaku cukrem. Warstwy twarożku z owocami i musu malinowego układać na przemian w średniej wysokości przeźroczystych szklankach. Deser wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Czekoladę zetrzeć na tarce o małych oczkach i oprószyć wierzch deseru, na koniec udekorować go resztą malin.

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 45 minut