Sernik z galaretką

Składniki:

  • 75 dkg twarogu6 łyżek żelatyny*
  • 25 dkg śmietanki 36%
  • 10 dkg rodzynek
  • paczka biszkoptów
  • po torebce galaretki brzoskwiniowej i wiśniowej
  • puszka brzoskwiń
  • 6 łyżek cukru pudru
  • cukier waniliowy

*można zastąpić galaretką o ulubionym smaku

Sposób przygotowania:

Galaretkę wiśniową dokładnie rozpuścić 1/2 ilości wody. Wlać do płaskiego naczynia i odstawić do zastygnięcia. Twaróg zmiksować z cukrem waniliowym, cukrem pudrem, 5 łyżkami syropu z brzoskwiń i rozpuszczoną żelatyną. Połączyć z ubitą śmietanką i rodzynkami. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami. Zalać masą serową. Udekorować brzoskwiniami i kawałkami galaretki wiśniowej. Schłodzić.  Zalać galaretką brzoskwiniową.