Składniki:
- 75 dkg twarogu6 łyżek żelatyny*
- 25 dkg śmietanki 36%
- 10 dkg rodzynek
- paczka biszkoptów
- po torebce galaretki brzoskwiniowej i wiśniowej
- puszka brzoskwiń
- 6 łyżek cukru pudru
- cukier waniliowy
*można zastąpić galaretką o ulubionym smaku
Sposób przygotowania:
Galaretkę wiśniową dokładnie rozpuścić 1/2 ilości wody. Wlać do płaskiego naczynia i odstawić do zastygnięcia. Twaróg zmiksować z cukrem waniliowym, cukrem pudrem, 5 łyżkami syropu z brzoskwiń i rozpuszczoną żelatyną. Połączyć z ubitą śmietanką i rodzynkami. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami. Zalać masą serową. Udekorować brzoskwiniami i kawałkami galaretki wiśniowej. Schłodzić. Zalać galaretką brzoskwiniową.