Przepis Kingi Paruzel.
Ciasto naleśnikowe:
- 1 jajko
- 250 ml mleka
- 4 łyżki mąki pszennej
- Szczypta soli
- 1 łyżka cukru
- 3 nitki szafranu
Farsz:
- 250 g twarogu
- Dżem z pomarańczy
- Odrobina mleka
- Cukier
- Owoce leśne
Sposób przygotowania:
- Składniki ciasta wymieszać, na patelni teflonowej usmażyć cieniutkie naleśniki.
- 250 g twarogu łączymy z 2-3 łyżkami dżemu z pomarańczy, 3-4 łyżkami mleka i łyżeczką cukru. Dokładnie mieszamy.
- Naleśniki rolujemy, kroimy na 4 cm odcinki. Tak powstałe ślimaczki układamy na talerzu na przemian z twarożkiem. Dekorujemy leśnymi owocami.
Zdjęcie i przepis: masterchef.tvn.pl
Użytkownicy trafili tutaj szukając: nalesniki paruzel