Przepis Miłosza Wyrwicza.
Składniki:
- 1 jajko
- 100g. bobu,
- 100g. groszku zielonego
- 100g fasolki szparagowej
- Masło
- Sól
- Ocet winny
- 1 Szalotka
- szczypiorek
Sposób przygotowania:
- Zagotować wodę, dodać sól i odrobinę octu winnego. Do delikatnie gotującej wody wrzucamy ostrożnie jajko, gotujemy ok. 1min. Jajko wyciągamy tak, żeby go nie uszkodzić, najlepiej przekładamy do zimnej wody.
- Bób, groszek zielony i fasolkę szparagowa gotujemy al dente. Bób należy obrać ze skórek.
- Warzywa podsmażamy na maśle z dodatkiem posiekanej szalotki, solimy do smaku.
- Warzywa układamy na talerzu na to jajo i gotowe, posypujemy odrobiną szczypiorku.
Zdjęcie i przepis: masterchef.tvn.pl
Użytkownicy trafili tutaj szukając: jajko w koszulce masterchef,jajko w koszulce masterchef junior przepis