Masterchef – Jajko w koszulce z blanszowanymi warzywami strączkowymi i szparagami (odc. 2)

Jajko w koszulce z blanszowanymi warzywami strączkowymi i szparagami (źródło: masterchef.tvn.pl)

Jajko w koszulce z blanszowanymi warzywami strączkowymi i szparagami (źródło: masterchef.tvn.pl)

Przepis Miłosza Wyrwicza.

Składniki:

  • 1 jajko
  • 100g. bobu,
  • 100g. groszku zielonego
  • 100g fasolki szparagowej
  • Masło
  • Sól
  • Ocet winny
  • 1 Szalotka
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

  1. Zagotować wodę, dodać sól i odrobinę octu winnego. Do delikatnie gotującej wody wrzucamy ostrożnie jajko, gotujemy ok. 1min. Jajko wyciągamy tak, żeby go nie uszkodzić, najlepiej przekładamy do zimnej wody.
  2. Bób, groszek zielony i fasolkę szparagowa gotujemy al dente. Bób należy obrać ze skórek.
  3. Warzywa podsmażamy na maśle z dodatkiem posiekanej szalotki, solimy do smaku.
  4. Warzywa układamy na talerzu na to jajo i gotowe, posypujemy odrobiną szczypiorku.

Zdjęcie i przepis: masterchef.tvn.pl

Użytkownicy trafili tutaj szukając: jajko w koszulce masterchef,jajko w koszulce masterchef junior przepis