Grecki makaron z serem feta

Składniki:

  • 200 g ugotowanego al dente makaronu świderki
  • 200 g suszonych pomidorów w oleju
  • 100 g pokrojonej w paski czerwonej papryki
  • 100 g pokruszonego sera feta
  • 100 g posiekanych czarnych i zielonych oliwek
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • 1 posiekaną w kostkę cebulę
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 2-3 łyżeczki oregano
  • pieprz czarny
  • sól
Sposób przygotowania:

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę, czosnek, pomidory, paprykę i oliwki. Dodać gorący makaron i wymieszać. Tak przygotowany makaron doprawić solą i pieprzem do smaku, posypać serem feta i oregano.

Użytkownicy trafili tutaj szukając: grecki makaron z serem feta