Duszone piersi z indyka z serem mozzarella

Składniki:

  • 700 g piersi z indyka
  • olej roślinny do smażenia
  • mąka pszenna
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 posiekana w kostkę cebula
  • 3-5 posiekane ząbki czosnku
  • 6 pokrojone w kostkę pomidory
  • 100 g koktajlowego sera mozzarella ( mini kuleczki)
  • 2-3 łyżeczki oregano
  • pieprz czarny
  • sól
  • cukier
Sposób przygotowania:

Umyte i osuszone piersi z indyka pokroić na 8 filetów, oprószyć solą, pieprzem i opanierować w mące, potem obsmażyć. W rondlu na oliwie podsmażyć cebulę, czosnek i pomidory, doprawić oregano oraz cukrem do smaku. Do tak przygotowanego sosu dodać piersi z indyka, dusić około 20 minut. Podawać z serem mozzarella i ulubionym makaronem.