Składniki:
- 150 g kaszy kuskus
- 1,5 cytryny
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 2 pomidory pokrojone w kostkę
- 1 papryka pokrojona w drobne kawałki
- 1 surowy ogórek pokrojony w drobne kawałki
- kilka oliwek do dekoracji
- 2 łyżki pokrojonej pietruszki
- 1 łyżka estragonu
- sól
- pieprz
- 3 łyżki świeżej, pokrojonej mięty
Sposób przygotowania:
Kaszę kuskus przygotować według sposobu podanego na opakowaniu. Dodać do kaszy sos z cytryny, oliwę, pokrojone jarzyny, przyprawy, pietruszkę i miętę. Dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki na 3 godziny.
Źródło: Kasza KUSKUS Pudliszki
Użytkownicy trafili tutaj szukając: sałatka alpejska z kuskusem