Babeczki w polewie z pajęczyną

Babeczki w polewie z pajęczynką (źródło: lidl-specials.com)Składniki na 12 porcji:
• 75 g orzechów laskowych First Nice
• 175 g mąki Castello
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia Belbake
• 125 g miękkiego masła Pilos
• 125 g cukru Castello
• szczypta soli jodowanej Castello
• 2 jajka
• 50 ml mleka Pilos
• 200 g białej czekolady Fin Carre
• 30 g czekolady deserowej Fin Carre
• dodatkowo: papierowe papilotki (w rozmiarze babeczek), woreczki

Przygotowanie:
Orzechy laskowe zmielić, wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Masło, cukier i sól utrzeć, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Dodać pojedynczo jajka, dokładnie wymieszać.
Dodać mieszankę orzechów na przemian z mlekiem, mieszając. Papierowe papilotki umieścić we wgłębieniach blachy na muffiny, a następnie napełnić ciastem.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 175°C przez około 30-35 minut na jasnobrązowy kolor. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie wyjąć z blachy.

 

Źródło: lidl-specials.com