Krakersy z mózgiem

Krakersy z mózgiem (źródło: lidl-specials.com)Czas przygotowania: ok. 30 minut (plus czas na schłodzenie)
Stopień trudności: średnio trudne
Składniki na 6 krakersów

Składniki:
• 150 g krewetek
• 1 opakowanie jasnej glazury
do tortów
• sos słodko-kwaśny
• krakersy

Przygotowanie:
Glazurę przygotować zgodnie z recepturą podaną na opakowaniu. Glazurę przygotować z wodą. Uwaga: nie dodawać cukru! Gotowe do spożycia, podgrzane krewetki wymieszać porcjami w oddzielnym pojemniku z glazurą. Krewetki powinny być tylko lekko obtoczone w glazurze, aby uzyskać charakterystyczny kształt mózgu. Krewetki ułożyć za pomocą 2 łyżek na krakersie, nadając im kształt mózgu. Tak przygotowane krakersy wstawić na jedną godzinę do lodówki.
Dekorowanie: Schłodzone krakersy polać lepkim sosem według uznania (np. słodko-kwaśnym) i podawać.

Źródło: lidl-specials.com