Żeberka w sosie własnym

Żeberka w sosie własnym (źródło: wickedfood.co.za)

Żeberka w sosie własnym (źródło: wickedfood.co.za)

Składniki:

  • kilka żeberek
  • sól
  • kminek
  • mąka pszenna
  • olej do smażenia
  • kilka liści laurowych
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kilka ziaren pieprzu

Sposób przygotowania:

Żeberka opłukać, pokroić na mniejsze kawałki, posolić, obtoczyć w kminku, a następnie w mące. Na patelni rozgrzać olej. Usmażyć żeberka na złoty kolor. Przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i ziarnka pieprzu. Dusić na wolnym ogniu przez ok 30 minut, aż żeberka będą miękkie. Na samym końcu można zagęścić sos odrobiną mąki rozrobionej z wodą.

Użytkownicy trafili tutaj szukając: żeberka w sosie własnym magdy gessler,żeberka w sosie własnym przepis,https://blog wojnanasmaki pl/341 zeberka-w-sosie-wlasnym/,https://yandex ru/clck/jsredir?from=yandex ru;search;web;;&text=&etext=1837 mlrtIY3LVOA--EgphVH_HAqDnmSoO3sxOIYrRzbMNqMo9PEJFtbxc-HqJtuZnEvJ df7c89bd84df5d127919f0d3e0d96532a5766321&uuid=&state=_BLhILn4SxNIvvL0W45KSic66uCIg23qh8iRG98qeIXme,https://yandex ru/clck/jsredir?from=yandex ru;search;web;;&text=&etext=1838 PviCMQYY3eT_g0NyMVgwygT7pxokwr0ayo6E1eNgax3_HXoJ1zz9Twl7ngpQm9yD 4e0b105354b1ea73fcfed7190544816dc6d9b551&uuid=&state=_BLhILn4SxNIvvL0W45KSic66uCIg23qh8iRG98qeIXme,żeberka duszone w sosie,żeberka w sosie,żeberka wołowe