Żeberka w sosie własnym

Żeberka w sosie własnym (źródło: wickedfood.co.za)

Żeberka w sosie własnym (źródło: wickedfood.co.za)

Składniki:

  • kilka żeberek
  • sól
  • kminek
  • mąka pszenna
  • olej do smażenia
  • kilka liści laurowych
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kilka ziaren pieprzu

Sposób przygotowania:

Żeberka opłukać, pokroić na mniejsze kawałki, posolić, obtoczyć w kminku, a następnie w mące. Na patelni rozgrzać olej. Usmażyć żeberka na złoty kolor. Przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i ziarnka pieprzu. Dusić na wolnym ogniu przez ok 30 minut, aż żeberka będą miękkie. Na samym końcu można zagęścić sos odrobiną mąki rozrobionej z wodą.

Użytkownicy trafili tutaj szukając: żeberka w sosie,żeberka w sosie własnym przepis,żeberka wołowe