Składniki:
- 250 g pieczonego mięsa z kurczaka
- 100 g białego winogrona
- 100 g czarnego winogrona
- 100 g sera żółtego
- 2 pomidory
- 100 g fasolki szparagowej (może być z puszki)
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 cebula
- 100 g połówek orzecha włoskiego
- 100 ml oleju
- 4 łyżki soku z winogron
- sos Worcestershire
- cukier
- 1/8 różowego wina
- Kamis Sól morska
- Kamis Pieprz czarny mielony w torebce
- 100 ml Kamis Ocet winny z białego wina
Sposób przygotowania:
- Mięso pokroić w kostkę.
- Cebulę i rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki.
- Ser pokroić w kostkę.
- Winogrona przekroić na pół i usunąć pestki.
- Fasolkę oczyścić i gotować przez 5 min. w osolonej wodzie.
- Pomidory obrać, usunąć pestki i pokroić na cząstki.
- Orzechy razem ze wszystkimi innymi składnikami włożyć do salaterki i wymieszać.
- Olej wymieszać z octem, winem i sokiem z winogron.
- Doprawić solą, cukrem, pieprzem i sosem Worcestershire.
- Tak przygotowanym sosem polać sałatkę i odstawić w chłodne miejsce na ok. 2 godz.
Źródło: kamis.pl