Składniki:
- 250 g mąki
- 225 g miodu
- 50 g cukru pudru
- 50 g drobno posiekanych orzechów laskowych i migdałów
- 1 łyżka przyprawy do piernika KOTANYI
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki mleka
- 3 łyżki polewy czekoladowej
Sposób przygotowania:
- Podgrzać miód z cukrem do temperatury 30 stopni i odstawić do ostygnięcia.
- Dodać mąkę, pozostałe składniki i wymieszać. Wstawić do lodówki na całą noc.
- Rozwałkować ciasto, posmarować mlekiem i piec w rozgrzanym do temperatury 170 stopni piekarniku ok. 20-25 minut.
- Odstawić do ostygnięcia, pokroić w krążki i polać polewą czekoladową.
Źródło: Kotanyi
Użytkownicy trafili tutaj szukając: piernik z migdalami i orzechami