Ryba po szwedzku

Składniki:

  • 0,5 kg filetów z ryby morskiej
  • 3 cebule
  • 3 pomidory
  • 1 łyżki masła
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki posiekanego koperku

Sposób przygotowania:

Pokroić cebulę w kostkę, zeszklić na maśle (ma przykrywać całe dno patelni). Na cebulę położyć filety z ryby, skropić sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem i wiórkami masła oraz dwoma łyżkami posiekanego koperku. Przykryć patelnię i dusić na małym ogniu od 8 do 10 minut. Na rybę położyć talarki pomidorów obranych ze skórki i posypać pozostałym koperkiem.
Przykryć i dusić 5 minut. Podawać z sypkim ryżem.

Uwaga: Ryba powinna być rozmrożona, bo i tak utworzy się dużo sosu. Pomidory solimy na talerzu.

Użytkownicy trafili tutaj szukając: ryba po szwedzku przepis,ryba po szwedzku