Składniki:
- 0,5 kg filetów z ryby morskiej
- 3 cebule
- 3 pomidory
- 1 łyżki masła
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
- 4 łyżki posiekanego koperku
Sposób przygotowania:
Pokroić cebulę w kostkę, zeszklić na maśle (ma przykrywać całe dno patelni). Na cebulę położyć filety z ryby, skropić sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem i wiórkami masła oraz dwoma łyżkami posiekanego koperku. Przykryć patelnię i dusić na małym ogniu od 8 do 10 minut. Na rybę położyć talarki pomidorów obranych ze skórki i posypać pozostałym koperkiem.
Przykryć i dusić 5 minut. Podawać z sypkim ryżem.
Uwaga: Ryba powinna być rozmrożona, bo i tak utworzy się dużo sosu. Pomidory solimy na talerzu.
Użytkownicy trafili tutaj szukając: ryba po szwedzku przepis,ryba po szwedzku