Szpinakowe kwadraciki

Szpinakowe kwadraciki (źródło: frosta.pl)

Szpinakowe kwadraciki (źródło: frosta.pl)

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego Frosta
  • 1 opakowanie szpinaku siekanego Frosta
  • 150 g sera feta
  • 1 jajko
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto rozmroź i pokrój w kwadraty.
  2. Szpinak przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  3. Na środku każdego kwadratu ułóż porcję szpinaku i kawałek sera feta.
  4. Następnie sklej przeciwległe brzegi i tak uformowane kwadraciki ułóż na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Szpinakowe kwadraciki posmaruj jajkiem rozmąconym z odrobiną wody.
  6. Piecz 20 minut w temperaturze 210˚C.

 

Źródło: frosta.pl