Mini-pizza z cukini

Mini-pizza z cukini (źródło: kuchnialidla.pl)

Mini-pizza z cukini (źródło: kuchnialidla.pl)

Składniki:

  • 1 cukinia o jak najszerszym przekroju
  • 100 g salami PIKOK
  • 10 małych pieczarek
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 1 opakowanie mozzarelli mini LOVILIO
  • bazylia, oregano – drobno posiekane
  • oliwa PRIMADONNA

Sposób przygotowania:

  1. Cukinię kroimy na mniej więcej 1,5–2-centymetrowe plastry. Pieczarki kroimy i podsmażamy na rumiano na łyżce oliwy.
  2. Plastry cukinii smarujemy oliwą wymieszaną z czosnkiem. Grillujemy krótko z obu stron.
  3. Następnie na ugrillowane plastry cukinii nakładamy kawałki pokrojonego salami, kulki mozzarelli przekrojone na pół, pokrojone w kawałki pomidorki koktajlowe, posypujemy bazylią i oregano.
  4. Kładziemy na grillu i pieczemy, aż ser się rozpuści. Polewamy ketchupem lub innym ulubionym sosem.

 

Źródło: kuchnialidla.pl