Składniki:
- 1 cukinia o jak najszerszym przekroju
- 100 g salami PIKOK
- 10 małych pieczarek
- 150 g pomidorków koktajlowych
- 1 opakowanie mozzarelli mini LOVILIO
- bazylia, oregano – drobno posiekane
- oliwa PRIMADONNA
Sposób przygotowania:
- Cukinię kroimy na mniej więcej 1,5–2-centymetrowe plastry. Pieczarki kroimy i podsmażamy na rumiano na łyżce oliwy.
- Plastry cukinii smarujemy oliwą wymieszaną z czosnkiem. Grillujemy krótko z obu stron.
- Następnie na ugrillowane plastry cukinii nakładamy kawałki pokrojonego salami, kulki mozzarelli przekrojone na pół, pokrojone w kawałki pomidorki koktajlowe, posypujemy bazylią i oregano.
- Kładziemy na grillu i pieczemy, aż ser się rozpuści. Polewamy ketchupem lub innym ulubionym sosem.
Źródło: kuchnialidla.pl