Piętrowe pyszności – deser z kolorowych galaretek

Składniki:

  • 1 galaretka turkusowa Wodzisław
  • 1 galaretka ametystowa Wodzisław
  • 1 galaretka rubinowa Wodzisław
  • 1 opakowanie wiórków kokosowych
  • 1 opakowanie bitej śmietany Śnieżka Wodzisław

Sposób przygotowania:

  1. Galaretki rozpuść w 400 ml gorącej wody w osobnych naczyniach.
  2. Do szklanych pucharków wlej warstwę galaretki rubinowej, gdy zastygnie, posyp ją wiórkami kokosowymi.
  3. Następnie wlej tężejącą galaretkę ametystową i po stężeniu posyp wiórkami. Następnie wlej galaretkę turkusową.
  4. Włóż desery do lodówki do pełnego stężenia. Ubij bitą śmietanę Śnieżka według przepisu na opakowaniu.
  5. Przed podaniem udekoruj galaretkę bitą śmietaną.

 

Źródło: Wodzisław