Składniki:
- 4 udka kurczaka Świat Drobiu,
- 2 łyżki musztardy Rikka,
- 2 łyżeczki miodu Złota Pasieka,
- łyżka ostrej papryki,
- łyżka słodkiej papryki,
- po 1 łyżeczce bazylii i oregano,
- 4 ząbki czosnku,
- 500 ml bulionu Culineo,
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Udka kurczaka przypraw solą oraz pieprzem i natnij w kratkę ostrym nożem. Posiekaj czosnek.
- W miseczce wymieszaj wszystkie składniki za wyjątkiem bulionu. Tak przygotowaną marynatą nasmaruj kurczaka i odstaw na 2-3 godz. w chłodne miejsce.
- Udka układaj na dobrze rozgrzanym grillu i piecz z obydwu stron na rumiano, ok. 15 min. Następnie ułóż je z boku grilla w niższej temperaturze i piecz dodatkowe 15-20 min. Co kilka minut podlewaj mięso bulionem wymieszanym z pozostałą marynatą.
Źródło: biedronka.pl