Przepisy kuchni świata

Zimne nóżki podane na chrzanie

Ilość porcji: dla 5 osób

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Nóżki wieprzowe oraz golonki nacinamy nożem QUESTO, pieczemy w piekarniku w temperaturze 220 stopni do zrumienienia.
  2. Przekładamy do garnka PIATTI, zalewamy zimną wodą a następnie dodajemy pokrojone warzywa. Cebulę szklimy na patelni AMANTE i dodajemy do wywaru wraz z listkiem laurowym i zielem angielskim. Gotujemy wszystko do pełnej miękkości na małym ogniu ok. 2 godzin. Mieszamy łyżką bambusową MG Home.
  3. Wyjmujemy mięso z piekarnika do wystygnięcia. Wywar przyprawiamy sola, pieprzem, czosnkiem, lubczykiem i majerankiem.
  4. Po wystygnięciu oddzielamy mięso od kości, drobno kroimy, przekładamy do naczynia i zalewamy chłodnym doprawionym wywarem używając chochli ACCERO. Wkładamy całość do lodówki do momentu utworzenia się galarety.
  5. Podajemy na chrzanie skropione białym octem.

Źródło: MG Home