Składniki:
- opakowanie pstrąga patroszonego,
- 4 cienkie plastry wędzonego boczku Nasze Smaki,
- ząbek czosnku,
- 2 cytryny (1 do dekoracji),
- łyżka posiekanej natki pietruszki,
- łyżeczka masła osełkowego Mleczna Dolina,
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Pstrągi natrzyj od zewnątrz i wewnątrz solą oraz pieprzem. Czosnek pokrój na plasterki, a cytryny na ćwiartki.
- Miękkie masło wymieszaj z natką pietruszki oraz czosnkiem. Przygotowane wcześniej ćwiartki cytryny oraz ziołowe masło włóż do środka pstrągów.
- Ryby owiń dookoła plasterkami boczku i piecz na rumiano z obu stron na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej – łącznie ok. 15 min. Pstrągi podawaj z ćwiartkami cytryny z dodatkiem ulubionej sałatki.
Źródło: biedronka.pl