W tym odcinku Magda Gessler odwiedza restaurację Penelopa w Inowrocławiu, która specjalizuje się w kuchni włoskiej, polskiej i amerykańskich stekach. W tym odcinku Magda przygotowuje na uroczysty obiad Roladę boczkową śląską.
Carpaccio z rukoli
Składniki:
- pęczek rukoli
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 100 g orzechów włoskich
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka octu balsamicznego
- sól morska i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Umyj i osusz ręcznikiem papierowym rukolę i ułóż ją na półmisku.
- Przygotuj sos vinegrette z rozgniecionego czosnku, oliwy i octu. Skrop rukolę sosem.
- Posyp wierzch orzechami i parmezanem.
Kup książkę”Kuchenne rewolucje Magdy Gessler” w Empik.com
Źródło: Kuchenne rewolucje
Użytkownicy trafili tutaj szukając: kuchenne rewolucje inowrocław penelopa