Kuchenne rewolucje – Penelopa, Inowrocław – Carpaccio z rukoli (odc. 4, sezon 4)

W tym odcinku Magda Gessler odwiedza restaurację Penelopa w Inowrocławiu, która specjalizuje się w kuchni włoskiej, polskiej i amerykańskich stekach. W tym odcinku Magda przygotowuje na uroczysty obiad Roladę boczkową śląską.

Carpaccio z rukoli

Składniki:

  • pęczek rukoli
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 100 g orzechów włoskich
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sól morska i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Umyj i osusz ręcznikiem papierowym rukolę i ułóż ją na półmisku.
  2. Przygotuj sos vinegrette z rozgniecionego czosnku, oliwy i octu. Skrop rukolę sosem.
  3. Posyp wierzch orzechami i parmezanem.

 

Kup książkę”Kuchenne rewolucje Magdy Gessler” w Empik.com

 

Źródło: Kuchenne rewolucje

Użytkownicy trafili tutaj szukając: kuchenne rewolucje inowrocław penelopa