Przepisy kuchni świata

Anna Olson – Cytrynowa panna cotta z owocami

Ilość porcji: dla 6 osób

Cytrynowa panna cotta (źródło: annaolson.ca)

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Podgrzej w rondelku mieszankę mleka i śmietany oraz śmietanę kremówkę, dodaj cukier, skórkę z cytryny, ekstrakt waniliowy. Wymieszaj i rozpuść cukier. Rozpuść żelatynę w dwóch łyżkach zimnej wody.
  2. Dodaj rozpuszczoną żelatynę do śmietany i mieszaj aż się rozpuści. Zdejmij rondelek z ognia i wlej maślankę. Wylej masę do 6 nasmarowanych olejem ramekinów lub miseczek. Włóż do lodówki na 4 godziny do stężenia.
  3. Wyjmij deser z lodówki, nożem objedź wzdłuż brzegów miseczki i odwracając miseczkę wyłóż deser do góry nogami na talerz. Podawaj ze świezymi owocami pokrojonymi na kawałki.

Oryginalna nazwa przepisu: Lemon panna cotta with fruit

Źródło: annaolson.ca

Użytkownicy trafili tutaj szukając: anna olson przepisy,przepis na nalesniki anny olsen,przepisy anny olson