Zupa meksykańska

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
  • puszka kukurydzy
  • puszka białej fasoli
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • bazylia
  • oregano
  • zioła prowansalskie
  • pieprz cayenne
  • papryka słodka
  • sól

Sposób przygotowania:

Zawartość puszek wraz z wodą wlać do garnka i dolać niewielką ilość wody. Gotować na małym ogniu. Mięso mielone podsmażyć na patelni wraz z przyprawami. Po chwili dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę. A następnie pokrojone w kostkę papryki. Smażyć aż papryka zmięknie. Następnie całość przełożyć do garnka i wycisnąć ząbki czosnku. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką, bazylią, oregano. Dolać wody tak aby zupa była rzadka.Gotować na małym ogniu przez ok 15 minut. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy i ewentualnie doprawić do smaku. Podawać z grzankami i startym żółtym serem.

 

Użytkownicy trafili tutaj szukając: zupa meksykańska biedronka,zupa meksykańska okrasa,zupa meksykańska okrasy,zupa meksykańska według okrasy