Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 40 minut
Składniki:
- 3 dojrzałe owoce mango 1 szklanka cukru
- 2 cytryny
- 1 łyżeczka startego imbiru
Sposób przygotowania:
- Mango obieramy i pozbawiamy pestek. Kroimy w kostkę i przekładamy do garnka lub na głęboką patelnię.
- Z cytryn wyjmujemy pestki, wyciskamy sok i dodajemy do mango. Całość zasypujemy cukrem, dodajemy starty imbir. Mieszamy. Smażymy na małym ogniu, aż mango się rozpadnie, sok odparuje, a całość nabierze konsystencji dżemu.
- Dżem przekładamy do wyparzonych słoiczków.
Źródło: http://kuchnialidla.pl/product/dzem-z-mango-z-imbirem
Użytkownicy trafili tutaj szukając: Dzem z manga,dżem z mango,dzem z mango przepis,mango dzem,przepis na dżem z mango