Ten odcinek Ugotowanych jest wyjątkowy. W Warszawie spotyka się tym razem czterech cudzoziemców aby skonfrontować ze sobą 4 kuchnie narodowe: kuchnię rosyjską, kanadyjską, holenderską i chińską.
W odcinku specjalnym biorą udział:
- Maria Demidowska – Rosjanka, tłumacz i instruktorka zumby, kolekcjonerka wiewiórek.
- Dick Bank – Holender, właściciel firmy, pasjonat latania.
- Ricky Krzyżewski – Kanadyjczyk, nauczyciel języka angielskiego
- Patrycja Zhang – Chinka, zawodowo zajmuje się dystrybucją odzieży z Chin do sklepów w Polsce. A prywatnie jest miłośniczką zakupów.
Przepisy Marii Demidowskiej
Chleb domowy z kawiorem
PRZEPIS W PRZYGOTOWANIU
Przepisy Dicka Banka
Zielony odrzutowiec
PRZEPIS W PRZYGOTOWANIU
Cykoria z krainy wiatraków
PRZEPIS W PRZYGOTOWANIU
Słodka depresja
PRZEPIS W PRZYGOTOWANIU
Przepisy Ricky Krzyżowskiego
Indiański kurczak
PRZEPIS W PRZYGOTOWANIU
Ogon bobra
PRZEPIS W PRZYGOTOWANIU
Przepisy Patrycji Zhang
Blask Szanghaju
PRZEPIS W PRZYGOTOWANIU
Mandaryńska improwizacja
PRZEPIS W PRZYGOTOWANIU
Ogrodowa mozaika znad Jangcy
PRZEPIS W PRZYGOTOWANIU
Użytkownicy trafili tutaj szukając: kuchnia kanadyjska potrawy