Składniki:
- cukinia
- 50g sera feta
- świeża bazylia
- 50g świeżego szpinaku
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
- sok z cytryny
Sposób przygotowania:
- Aby móc delektować się smakiem roladek z rusztu, należy grillować cukinię z dwóch stron przez około 5 minut do momentu, aż stanie się delikatnie brązowa. Następnie trzeba pokroić warzywo w cienkie plastry.
- Pokruszony ser feta i drobno posiekaną natkę pietruszki wystarczy skropić sokiem z cytryny i wszystko delikatnie wymieszać. Plastry cukinii należy posmarować przygotowaną pastą oraz dodać liście świeżego szpinaku i bazylii.
- Doprawić do smaku cukinię szczyptą pieprzu i soli, zrolować plastry i danie gotowe do degustacji
Źródło: http://www.almamarket.pl/akademia-smaku/przepis/25875/#sthash.fuSbZJf6.dpuf