Składniki:
- 200 g kaszy gryczanej prażonej Food&Joy
- garść pistacji Food&Joy
- garść suszonych żurawin Food&Joy
- 15 dag twardego koziego sera
- opakowanie świeżego szpinaku Food&Joy
- skórka z ½ cytryny
- 3 łyżeczki oliwy z oliwek Food&Joy
- ocet winny cytrynowy Kamis,
- sól i pieprz z młynka Kamis
Sposób przygotowania:
- Ugotuj kaszę zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Pistacje i żurawiny drobno posiekaj.
- Następnie wymieszaj je z ugotowaną kaszą, kozim serem pokrojonym w kostkę, pokrojonym szpinakiem oraz dopraw mieloną solą i pieprzem.
- Wymieszaj oliwę oraz octem winnym. Dodaj otartą skórkę z cytryny. Dopraw. Całość lekko wymieszaj.
- Zalej przygotowanym sosem. Podawaj na zimno lub ciepło. Sałatka idealnie nadaje się też jako dodatek np. do mięs lub ryb z grilla.
Źródło: Alma.pl