Kuchnia Lidla: Grillowane banany z miodem i orzechami włoskimi

Grillowane banany z miodem i orzechami włoskimi (źródło: kuchnialidla.pl)

Grillowane banany z miodem i orzechami włoskimi (źródło: kuchnialidla.pl)

Poziom trudności: łatwy
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 35 min

Składniki:

  • 4 średnie, dojrzałe banany, umyte, obrane ze skórki, pokrojone w plastry
  • 100g orzechów włoskich
  • 4 łyżki miodu
  • jogurt typu greckiego

Sposób przygotowania:

  1. Orzechy rozsypujemy na tacce do grillowania lub folii aluminiowej i umieszczamy na rozgrzanym grillu. Prażymy do rumianego koloru, co jakiś czas mieszając. Studzimy.
  2. Z folii aluminiowej robimy miseczki, w których umieszczamy banany i polewamy je miodem. Zamykamy miseczki dociskając delikatnie i umieszczamy na rozgrzanym ruszcie grilla. Grillujemy około 10-12 minut. Zdejmujemy z grilla, otwieramy folię, nakładamy gęsty jogurt i posypujemy orzechami włoskimi.

Źródło: http://kuchnialidla.pl/product/grillowane-banany-z-miodem-i-orzechami-wloskimi