Poziom trudności: łatwy
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 35 min
Składniki:
- 4 średnie, dojrzałe banany, umyte, obrane ze skórki, pokrojone w plastry
- 100g orzechów włoskich
- 4 łyżki miodu
- jogurt typu greckiego
Sposób przygotowania:
- Orzechy rozsypujemy na tacce do grillowania lub folii aluminiowej i umieszczamy na rozgrzanym grillu. Prażymy do rumianego koloru, co jakiś czas mieszając. Studzimy.
- Z folii aluminiowej robimy miseczki, w których umieszczamy banany i polewamy je miodem. Zamykamy miseczki dociskając delikatnie i umieszczamy na rozgrzanym ruszcie grilla. Grillujemy około 10-12 minut. Zdejmujemy z grilla, otwieramy folię, nakładamy gęsty jogurt i posypujemy orzechami włoskimi.
Źródło: http://kuchnialidla.pl/product/grillowane-banany-z-miodem-i-orzechami-wloskimi