Składniki na różowy dip:
- 1 szklanka majonezu Mikado
- 5 łyżek keczupu
- 2 ząbki czosnku, drobno posiekane lub przeciśnięte przez praskę
- 2 łyżki soku pomarańczowego
- sól, pieprz do smaku
Składniki na śliwkowy dip:
- 1 szklanka majonezu Mikado
- 3 łyżki keczupu
- 2 ząbki czosnku, drobno posiekane lub przeciśnięte przez praskę
- 1 łyżka soku z cytryny
- pieprz czarny, mielony – do smaku
- 5 łyżek powideł śliwkowych
Składniki na biały dip:
- 1/2 opakowania sera typu bałkańskiego
- 1 ogórek zielony, długi
- 1/2 pęczka zielonej pietruszki, drobno posiekanej
- 1/3 pęczka koperku, drobno posiekanego
- 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- 400 ml jogurtu typu greckiego
Sposób przygotowania:
- Wymieszaj wszystkie składniki danego dipu, zostaw na chwilę w lodówce, aby się schodził. Podawaj wraz z grillowanymi potrawami.
Źródło: http://kuchnialidla.pl/blog/Grillowe-SOS-Grilluj-I-Dipuj