Self-publishing to sposób na wydanie własnej książki bez większych nakładów finansowych, bez udziału jakiegoś wielkiego wydawnictwa i wielkiego nakładu druku. To Ty drukujesz książki przy pomocy drukarki i sprzedajesz je gdzie chcesz i za ile chcesz.
Z dobrodziejstwa self-publishingu skorzystało kilku autorów kulinarnych, którzy spełnili swoje marzenia i wydali własne książki kulinarne lub poradniki żywieniowe. Wystarczy mieć pomysł, napisać książkę i zgłosić się do wydawnictwa wspierającego autorów. Przykładem takiego mecenasa jest wydawnictwo Poligraf z Brzeziej Łąki koło Wrocławia, dzięki pomocy którego spod maszyny drukarskiej wyszły ciekawe pozycje książkowe. Szczegółów możesz dowiedzieć się na tej stronie: http://wydawnictwopoligraf.pl/
Książca w cenie 38 zł jest do kupienia tutaj: http://wydawnictwopoligraf.pl/525/agnieszka-korollkatarzyna-gorczakrogalska/przyjecia-urodzinowe-dla-dzieci-siedem-oryginalnych-pomyslow-na-motto-party.html
Druga pozycja książkowa o tytule „Dieta bez mleka i glutenu” przyda się tym, którzy borykają się z uczuleniem lub nietolerancją mleka (lub laktozy) czy glutenu. Barbara Kuligowska-Dudek w swojej książce opowiada jakie skutki w organizmie powodują alergeny, jak unikać produktów z mleka i zawierających gluten, jak komponować odpowiednią dietę bogatą w wapń występujący w mleku oraz co jeść, aby żyć długo, zdrowo i radośnie. Oczywiście książka nie mogła się obyć bez odpowiednich przepisów dla bezmlecznych i bezglutenowców.
Książkę możesz kupić tutaj: http://wydawnictwopoligraf.pl/438/barbara-kuligowskadudek/dieta-bez-mleka-i-glutenu.html
Zobacz całą ofertę książek wydawnictwa Poligraf (nie tylko kulinarnych).
Jeśli chcesz wydać własną książkę, skontaktuj się z wydawcą i niech za 3 miesiące okładkę zdobi właśnie Twoje nazwisko!
Użytkownicy trafili tutaj szukając: jak napisać książkę kucharską,jak wydać książkę kucharską,ksiazka kucharska jak wydac