Dowiedz się czy naprawdę trzeba, a jeśli tak to po co odwracać słoiki z dżemem i innymi przetworami do góry nogami po napełnieniu słoika jego zawartością.
Zobacz co to jest Pasteryzacja, na czym polega pasteryzowanie przetworów, czym się różni pasteryzacja na sucho od pasteryzacji na mokro, czym jest sterylizacja, wekowanie, apertyzacja czy tyndalizacja.
Zobacz 11 porad i faktów o czekoladzie, które musisz znać i stosować w kuchni. Naucz się wybrać odpowiedni typ czekolady, ocenić jej jakość, umiejętnie ją rozpuścić, przygotować idealną polewę albo pozbawić gorzkiej czekolady gorzkiego smaku.
Zobacz 17 porad i faktów o jajku, które musisz znać i stosować w kuchni. Naucz się gotować idealne jajko na miękko, dowiedz się jak przechowywać i obchodzić się z jajkami i odróżnić nieświeże jajko od świeżego.