Buddy w trzydziestym szóstym odcinku z pomocą mistrza kuchni, Josepha Mattara, gotują polędwicę wieprzową z sosem jabłkowym, sałatkę z fenkułów i jabłek. A na deser smakowite ciasto jabłkowe.
W trzydziestym pierwszym odcinku Buddy sięga po słynne przepisy ciotki Niny i na stole pojawią się małże, smażona cykoria endywia i przepyszny sernik z serka ricotta.
W dwudziestym dziewiątym odcinku programu „Buddy Valastro goruje” pt. „Pikantne i ostre” Buddy przedstawi przepisy na Białą fasolę z pieczonym czosnkiem, Sałatkę z Antipasti, Makaron z szynką, groszkiem i śmietaną oraz Domowe włoskie naleśniki.
Buddy przygotowuje smaczną kolację z owoców morza. W dzisiejszym menu znajdą się małże i chorizo, nadziewane krewetki i sycylijska zupa rybna. Gościem będzie wujek Larry
Buddy modernizuje kilka tradycyjnych przepisów na pastę, takich jak: spaghetti carbonara, pasta pesto i pasta bolognese. Z pomocą śpieszą mama i Sergio.
Buddy zdradzi dziś kilka przepisów na mięso. Przygotuje owoce morza Fra Diavolo, smażoną paprykę na ostro i wołowinę z papryką . Na degustację wpadnie kuzyn Vinnie.
W dwudziestym czwartym odcinku swojego programu pt. „Włoski brunch” Buddy postanowił zaszaleć i na brunch przygotuje omlety z bazylią, francuskie tosty po włosku i pieczone ziemniaki z rozmarynem i pancettą.
W dwudziestym piątym odcinku swojego programu pt. „Mięso po włosku” Buddy przygotuje kotlety baranie z cytryną, pieczony schab i steki. Na degustację wpadnie kuzyn Vinnie.