Przepisy Wiktorii Batarowskiej PRZYSTAWKA: Barszcz ukraiński z pampuchami Składniki: • 40 dag mięsa z kością • 2 buraki • marchewka • ćwiartka kapusty białej • cebula • 4 ziemniaki • natka pietruszki • czosnek • przyprawa do barszczu • sól,…
Kategoria: Ugotowani
Ugotowani – Podhale: Edyta, Piotr, Małgorzata, Andrzej (odc. 8, sezon 3)
Przepisy Edyty Plewy-Maliszewskiej PRZYSTAWKA: Bundz po włosku i feta z prosciutto Składniki: • 500 g bundzu • 3-4 pomidory • oliwa z oliwek • listki świeżej bazylii • suszone przyprawy: oregano, bazylia, tymianek, • sól, pieprz Sposób przygotowania: Ser kroimy…
Ugotowani – Śląsk: Szymon, Dobrosława, Bożena, Adam (odc. 7 sezon 3)
Przepisy Szymona Szostka PRZYSTAWKA: Tango z cykorią Składniki: • 15 liści cykorii • 1 ser camembert • 1 ser blue • kilka plastrów szynki • kiełki lucerny • pomidorki koktajlowe do dekoracji • sól • pieprz Sposób przygotowania: Oddzielamy…
Ugotowani – Częstochowa: Sylwia, Małgorzata, Kacper, Andrzej (odc. 6, sezon 3)
Ugotowani: Częstochowa, Sylwia, Małgorzata, Kacper, Andrzej (odc. 6, sezon 3)
Ugotowani – Szczecin: Marta, Maciej, Maciej, Igna (odc. 5, sezon 3)
Przepisy Marty Cnotliwy PRZYSTAWKA: Zupa krem Mamma Mia Składniki: • 4 średnie cukinie • 1 cebula • 2 duże ząbki czosnku • kartonik słodkiej śmietanki (12% lub 18%) • biały pieprz • 2 bulionetki warzywne • 2 łyżki stołowe masła…
Ugotowani – Warszawa: Wojtek, Sylwia, Jarosław, Beata (odc. 4 sezon 3)
Przepisy Wojtka Kosińskiego PRZYSTAWKA: Chłodnik litewski Składniki: • pęczek rzodkiewek • dwa ogórki długie • 2 pęczki botwinki • 4 jajka na twardo • 1 1/2 butelki koncentratu barszczu czerwonego • 3-4 ząbki czosnku • 1 litr maślanki • …