W trzynastym odcinku pt. „Prosto z targu” Buddy gotuje najlepsze dania warzywne w mieście: Bakłażany z parmezanen, Zapiekankę z cukinii i kabaczka oraz Danie z botwinki
Buddy gotuje cavatelli z brokułami i śmietaną oraz chrupiące paluszki z halibuta. Na deser dzieci pomogą mu przygotować cisteczka z kawałkami czekolady.
W 16 odcinku programu pod tytułem Niedzielny obiad Buddy z pomocą swojej ciotki Marie przygotowuje tradycyjny włoski obiad niedzielny. Na stole znajdzie się Paluszki chlebowe grissini z prosciutto i serem pleśniowym, Braciole, Pulpety (kulki) mięsne, Niedzielny sos pieczeniowy.
W dzisiejszym dziesiątym odcinku Buddy przedstawi kilka przepisów, takich jak: Zielona sałatka z sosem winegret (vinaigrette), Perfekcyjne kotlety z kurczaka, Spaghetti Marinara zaś Grace nauczy się robić zabajone.
Buddy i jego przyjaciel Tony gotują ulubione dania, które poprawiają humor. Na stole pojawią się arancini à la Buddy, faszerowane karczochy i faszerowane papryki.
Z okazji walentynek Buddy gotuje dla Lisy romantyczną kolację. Zaskoczy żonę nóżkami krabów królewskich z masłem czosnkowym, pieczonymi żeberkami i waniliowymi babeczkami.