Słownik kulinarny: Pasteryzacja, pasteryzowanie 1 września 2013 Zobacz co to jest Pasteryzacja, na czym polega pasteryzowanie przetworów, czym się różni pasteryzacja na sucho od pasteryzacji na mokro, czym jest sterylizacja, wekowanie, apertyzacja czy tyndalizacja. Read more →
Słownik kulinarny: Tyndalizacja (pasteryzacja frakcjonowana) 1 września 2013 Zobacz co to jest tyndalizacja, na czym polega i czym różni się od zwykłej pasteryzacji. Poznaj tajniki kuchni. Read more →
Słownik kulinarny: Kugel (kugiel, rejbak) 24 sierpnia 2013 Zobacz co to jest Kugel (kugiel, rejbak), skąd pochodzi, jak go przygotować. Zobacz jakie to proste i smaczne. Read more →
Słownik kulinarny: Pissaladiere 24 sierpnia 2013 Zobacz co to jest Pissaladiere, skąd pochodzi, jak je przygotować. Gotuj jak mistrzowie kuchni. Read more →
Przyprawy świata: Liście laurowe lub liście bobkowe 23 czerwca 2013 Dowiedz się wszystkiego o Liściu laurowym (bobkowym) – skąd pochodzi, do czego można go wykorzystać w kuchni. Read more →
Słownik kulinarny: Acerola 31 maja 2013 Zobacz co to jest Acerola, skąd pochodzi, do czego można wykorzystać ją w kuchni. Wiedz co jesz! Read more →
Słownik kulinarny: Sapote 30 maja 2013 Zobacz co to jest Sapote, skąd pochodzi o do czego można wykorzystać go w kuchni. Read more →
Słownik kulinarny: Tamaryndowiec indyjski 29 maja 2013 Zobacz co to jest Tamaryndowiec, skąd pochodzi i do czego można go wykorzystać w kuchni. Read more →
Słownik kulinarny: Guawa, gruszla 28 maja 2013 Zobacz co to jest Guawa, skąd pochodzi, do czego można ja wykorzystać. Read more →
Słownik kulinarny: Cappellini, Capellini 27 maja 2013 Zobacz to to jest Cappellini, Capellini i jak można zastosować go w kuchni. Dowiedz się wszystkiego o makaronach. Read more →