Składniki:
- 1 łyżeczka miodu
- curry
- 3 łyżki soku z cytryny
- tymianek
- 5 łyżek oleju
- 4 filety z piersi kurczaka
- 3 brzoskwinie
- 1 czerwona papryka
- 1 papryczka chili
- 2 cebule
- 150 ml bulionu
- sól
- pieprz
- cukier
Sposób przygotowania:
- Miód wymieszać z curry, 2 łyżkami soku z cytryny, pieprzem, 1 łyżeczką tymianku i 3 łyżkami oleju. Włożyć mięso i marynować przez 3 godziny.
- Brzoskwinie obrać ze skóry, pokroić na połówki, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Paprykę i chili przekroić na pół, po usunięciu gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Warzywa poddusić na 2 łyżkach oleju, dodać brzoskwinie, wlać bulion. Dusić ok. 5 minut. Doprawić solą, pieprzem, 1 łyżką soku z cytryny i cukrem. Przez chwilę podgrzewać na grillu w aluminiowej miseczce.
- Mięso wyjąć z marynaty, osączyć i grillować po 5 minut z każdej strony.