Smaki czasu z Karolem Okrasą – Cielęcina z sosem tuńczykowym, Dorsz w cebuli i pomidorach z ziemniakami w mundurkach (odc. 29)

Gościem programu jest Danuta Stenka. Aktorka wspomina z czasów swojego dzieciństwa smak jajecznicy, która przyrządzała jej mama. Trudno pobić ideał, ale Karol Okrasa podejmuje to wyzwanie. Czuje się dość pewnie, bowiem sam pamięta rewelacyjny smak jajecznicy przygotowywanej przez swoją babcię. Po krótkiej dyskusji jednak i gość, i gospodarz programu stwierdzają, że nie warto szargać tak szlachetnych wzorców współczesnym wykonaniem, dlatego w menu programu znajdą się inne dania: cielęcina z sosem tuńczykowym, czyli „vitello tonatto” oraz dorsz w cebuli i pomidorach z ziemniakami w mundurkach.

Cielęcina z sosem tuńczykowym, czyli „vitello tonatto”

Przepis w przygotowaniu

 

Dorsz w cebuli i pomidorach z ziemniakami w mundurkach

Przepis w przygotowaniu