Pamiętnik z wakacji – Mięsny jeż

Danie „Mięsny jeż” pochodzi z programu „Pamiętnik z wakacji” emitowanego na antenie telewizji Polsat. Zyskało wielką popularność ze względu na humor tego programu oraz kultową piosenkę „miesny jeż, miesny jeż – Ty go zjesz, ty go zjesz” śpiewany przez męża bohaterki odcinka. Zapraszamy do wykonania dania mięsny jeż według poniższego przepisu.

Mięsny jeż (źródło: Youtube)

Składniki:

  • różnego rodzaju szynki i wędliny według uznania
  • parówki
  • różne gatunki kiełbas według uznania
  • salami według uznania
  • pasztety pieczone według uznania
  • 2 kulki winogrona do przystrojenia jako oczy
  • cząstka cytryny
  • sałata do przystrojenia talerza

Sposób przygotowania

Na dużym talerzu układamy sałatę a na niej wędliny, kiełbasy, szynki, salami, pasztet, parówki i inne mięsa na kształt jeża. Składniki dobieramy według własnego uznania. Z 2 kulek winogron robimy oczy, cząstkę cytryny układamy z tyłu jeża.

Poniżej fragment odcinka programu „Pamiętnik z wakacji” z prezentacją dania.

Użytkownicy trafili tutaj szukając: miesny jez,https://blog wojnanasmaki pl/2055 miesny-jez/