Buddy Valastro gotuje – Cappellini z sosem krabowym, Panierowany comber jagnięcy, Tiramisu Glorii, Groszek nadziewany z prosciutto (odc. 40, sezon 2)

W tym odcinku Buddy przygotowywuje dania z okazji Dnia Matki.

Oryginalne nazwy przepisów: Lisa’s Cappellini With Rose Sauce and Crab, Breaded Rack Of Lamb, Gloria’s Tiramisu
Minted Peas With Prosciutto.

Makaron Cappellini z sosem krabowym

Makaron Cappellini z sosem krabowym (źródło: TLC)Ilość porcji: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 15 minut

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 duża szalotka, drobno posiekana
  • 5 ząbków czosnku, zgniecionych
  • 500 g mięsa z małych odnóży kraba (tzw. Jumbo Lump Crab)
  • 1 puszka całych, obranych pomidorów
  • 3 łyżki bazylii, posiekanej
  • 1/4-1/2 śmietany kremówki
  • 500 g makaronu Capellini lub cienkiego spaghetti
  • starty parmezan do posypania

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj szalotki, czosnek i smaż do miękkości (ok. 1-2 minuty). Dodaj połowę mięsa z krabów i wymieszaj.
  2. Dodaj pomidory i bazylię. Pogotuj 2-3 minuty. Zmiksuj blenderem całość.
  3. Dodaj śmietanę kremówkę. Gotuj przez minutę. Dodaj pozostałe mięso z krabów i gotuj przez 1-2 minuty.
  4. Podawaj makaron polany sosem z krabów, posypany startym parmezanem.

Panierowany comber jagnięcy

Panierowany comber jagnięcy (źródło: TLC)Ilość porcji: dla 4-6 osób
czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 30 minut

Składniki:

  • 2 kawałki combru jagnięcego pokrojone na 16 kotletów
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek
  • 2 łyżki rozmarynu, mielonego
  • 4 ząbki czosnku, posiekane
  • 2 szklanki bułki tartej Buddy’ego Valastro
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 1/2 szklanki musztardy Dijon

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik od temperatury 230 stopni.
  2. Rozgrzej patelnię z 2 łyżkami oliwy. Dodaj łyżkę rozmarynu i jeden posiekany ząbek czosnku.
  3. Natrzyj każdy kawałek mięsa solą i pieprzem. Następnie obsmaż mięso ze wszystkich stron na oliwie z rozmarynem po 1-2 minuty z każdej strony. Zdejmij mięso z patelni i pozostaw na 5 minut aby odpoczęło.
  4. W misce wymieszaj bułkę tartą, pozostały rozmaryn, czosnek i 4 łyżki oliwy z oliwek.
  5. Nasmaruj z wierzchu każdy kotlet musztardą Dijon i posyp mieszanką z bułki tartej.
  6. Ułóż mięso na formie do pieczenia. Piecz przez 10-15 minut aż będzie średnio wypieczone.

 

Tiramisu Glorii

Tiramisu Glorii (źródło: TLC)Ilość porcji: forma 23×33 cm
Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 1,5 godziny + całonocne schładzanie

Składniki:

  • 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 opakowanie francuskiego puddingu waniliowego
  • 2 szklanki śmietany kremówki
  • 4 szklanki zimnego espresso (można użyć espresso bez kofeiny)
  • ok. 32 biszkopty
  • 1/2 szklanki przesianego, niesłodzonego kakao

Sposób przygotowania:

  1. Ubij razem mleko skondensowane z wodą i puddingiem w proszku. Wstaw do lodówki do schłodzenia na godzinę.
  2. W misce ubij śmietanę, dodaj schłodzony pudding i wymieszaj na gładką masę. Schładzaj przez 20 minut w lodówce.
  3. Przygotuj formę o wymiarach 23×33 cm. Wylej zimnne espresso do płytkiej miski. Wymieszaj schłodzony pudding.
  4. Na dole formy daj cienką warstwę puddingu. Maczaj biszkopty w espresso z obydwu stron i poukładaj je w formie na puddingu.
  5. Na biszkopty wyłóż kolejną warstwę puddingu.
  6. Wysiej na wierzch kakao a następnie wyłóż kolejną warstwę biszkoptów moczonych w espresso. Na biszkopty wyłóż pozostałą część puddingu.
  7. Na wierzch wysiej kakao. Włóż tiramisu do lodówki co najmniej na 6 godzin, a najlepiej na całą noc aby się schłodziło.

 

Groszek nadziewany z prosciutto

Groszek nadziewany z prosciutto (źródło: TLC)Przepis w przygotowaniu.

Użytkownicy trafili tutaj szukając: comber jagnięcy cena w restauracji