Masterchef – Jajko faszerowane pastą jajeczną (odc. 2)

Jajko faszerowane pastą jajeczną (źródło: masterchef.tvn.pl)

Jajko faszerowane pastą jajeczną (źródło: masterchef.tvn.pl)

Przepis Maćka Koźlakowskiego

Składniki:

  • 1 jajko
  • Twarożek 20 g
  • pół pęczka szczypiorku
  • pół pęczka zielonej pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz do smaku
  • Kawior czarny
  • Kawior czerwony
  • Krążek sera pleśniowego

 Sposób przygotowania:

  1. Jajko gotujemy na twardo, delikatnie przecinamy na pół uważając, żeby nie zniszczyć skorupek. Wyłuskane jajko ucieramy na gładką masę z twarożkiem, posiekanymi ziołami, oliwą z oliwek, solą i pieprzem (do smaku).
  2. Połówkę skorupki wypełniamy przygotowanym farszem. W krążku pleśniowego sera wycinamy dziurkę tak, żeby umieścić w niej pionowo skorupkę jajka z farszem. Całość dekorujemy czarnym i czerwonym kawiorem oraz liśćmi pietruszki.

Zdjęcia i przepis: masterchef.tvn.pl