Ragout z ryby

Składniki:

  • 50 dag oczyszczonych filetów z ryby
  • 2 papryki zielone, około 35 dag
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 szklanki wina
  • sól
  • pieprz

 Sposób przygotowania:

Cebulę, czosnek obrać, pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać pokrojone filety, doprawić solą oraz pieprzem i chwilę smażyć. Następnie dodać pokrojoną w paski zieloną paprykę, słodką paprykę, tymianek, wino i trochę wody. Dusić na wolnym ogniu 15 minut. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub białym pieczywem.

 

Źródło: Prymat

Użytkownicy trafili tutaj szukając: prymat przepisy