Kuskus z kurczakiem

Składniki:

  • 150 g kaszy kuskus
  • 2 filety z piersi z kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 cukinia
  • 30 dag pieczarek
  • 1/2 szklanki wody
  • sos słodko- kwaśny
  • granulowany czosnek
  • słodka papryka
  • curry
  • sól
Sposób przygotowania:

Mięso pokroić w kostkę. Oliwę przyprawić czosnkiem, papryką, curry i zalać nią mięso. Odstawić na 1 godzinę do lodówki. Po godzinie mięso wyłożyć na patelnie i smażyć przez około 20 minut. Pieczarki posiekać na cienkie plasterki i podsmażyć na oliwie, delikatnie posolić. Paprykę i cukinie również pokroić w cienkie paseczki i dołożyć do kurczaka. Chwilę poddusić i dodać sos słodko-kwaśny. Ugotowany kuskus wsypać do głębokiej salaterki. Polać gorącym sosem z mięsem.

Źródło: Kasza KUSKUS Pudliszki