Składniki:
- 150 g kaszy kuskus
- 2 filety z piersi z kurczaka
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 1 cukinia
- 30 dag pieczarek
- 1/2 szklanki wody
- sos słodko- kwaśny
- granulowany czosnek
- słodka papryka
- curry
- sól
Sposób przygotowania:
Mięso pokroić w kostkę. Oliwę przyprawić czosnkiem, papryką, curry i zalać nią mięso. Odstawić na 1 godzinę do lodówki. Po godzinie mięso wyłożyć na patelnie i smażyć przez około 20 minut. Pieczarki posiekać na cienkie plasterki i podsmażyć na oliwie, delikatnie posolić. Paprykę i cukinie również pokroić w cienkie paseczki i dołożyć do kurczaka. Chwilę poddusić i dodać sos słodko-kwaśny. Ugotowany kuskus wsypać do głębokiej salaterki. Polać gorącym sosem z mięsem.
Źródło: Kasza KUSKUS Pudliszki