Lodowata dłoń (deser budyniowy z sosem z czerwonych owoców)

Lodowata dłoń (źródło: lidl-specials.com)Składniki na dwie lodowate dłonie:
• 1 opakowanie budyniu waniliowego
Castello
• 500 ml mleka Pilos
• 40 g cukru Castello
• sos z czerwonych owoców
• płatki migdałów
• rękawiczki jednorazowe (bez pudru)

Przygotowanie:
Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Z 500 ml mleka odlać do osobnej miski około 6 łyżek. W odlanym mleku wymieszać budyń z cukrem. Pozostałe mleko zagotować, a następnie zdjąć z ognia. Dodać mleko wymieszane z budyniem i cukrem, mieszając.
Gotować przez chwilę, aż budyń zgęstnieje. Następnie zdjąć z ognia.
Jednorazową rękawiczkę dobrze wypłukać ciepłą wodą. Masa budyniowa podczas napełniania nie powinna być już gorąca, ale nadal powinna mieć lejącą konsystencję. Najlepiej napełniać rękawiczkę we dwójkę. Po dokładnym rozprowadzeniu masy łyżką, rękawiczkę dobrze związać, na przykład gumką, a następnie włożyć na kilka godzin do zamrażarki. Im budyń twardszy, tym lepiej.

Źródło: lidl-specials.com