Hamburgerowy potwór

Hamburgerowy potwór (źródło: lidl-specials.com)Czas przygotowania: ok. 25 min
Stopień trudności: łatwe
Składniki na 4 porcje

Składniki:
• 2 łyżeczki kaparów
• 1 czubata łyżeczka musztardy Mikado
• 100 g serka twarogowego Pic-Frisch
• sól Castello
• pieprz Mikado
• 2 pomidory (po ok. 100 g)
• 4 liście sałaty
• 4 bułki hamburgerowe McEnnedy (po 50g)
• 4 plastry szynki gotowanej Dulano (100 g)
• 4 plastry sera tostowego Tenery (100 g)
• keczup Mikado

Przygotowanie:
Kapary osączyć. 1 łyżeczkę drobno posiekać, wymieszać z musztardą i serkiem twarogowym, doprawić solą i pieprzem. Pomidory umyć i pokroić w plasterki. Liście sałaty umyć i osuszyć.
Bułki hamburgerowe przekroić na pół i lekko opiec. Połówki bułek posmarować kremem musztardowym, obłożyć liśćmi sałaty i plasterkami pomidora, doprawić solą i pieprzem. Przykryć plastrami szynki. Plasterki sera pokroić w cztery trójkąty i tak ułożyć, aby końcówki wystawały z jednej strony bułki jak zęby. Skropić odrobiną keczupu, przykryć drugą połówką bułki.
Minikulki mozzarelli przekroić na pół, po dwie połówki umieścić na każdym hamburgerze jako oczy. Pozostałe kapary ułożyć na nich jako tęczówki.

Źródło: lidl-specials.com