Przepisy kuchni świata

Porady kulinarne: Niezbędnik chińskiej kuchni

Wok

Chińska kuchnia jest bardzo bogata w smaki i różni się trochę od siebie w zależności od danego regionu. Kuchnia ta jest bardzo lubiana nie tylko przez samych Chińczyków, ale przez wszystkie narodowości za różnorodność, bogactwo smaku, oryginalność, aspekty zdrowotne. Może jej dorównywać  jedynie kuchnia indyjska, niemniej bogata, zróżnicowana i zdrowa.

Aby móc gotować kuchnię chińską należy uzbroić się w odpowiednie składniki i przybory kuchenne. Niestety bez odpowiedniej inwestycji będzie nam ciężko przygotować choć jedno orientalne danie a’la Chińczyk. W większość tych składników można zaopatrzyć się w sklepach orientalnych lub przez Internet.

Niezbędne przybory kuchenne do kuchni chińskiej:

Najczęściej wykorzystywane przyprawy kuchni chińskiej:

Najczęściej stosowane składniki:

Znacie jeszcze jakieś inne, niezbędne przybory i składniki potrzebne do chińskiej kuchni? Podzielcie się w komentarzach a chętnie je dodamy do poniższej listy.

Użytkownicy trafili tutaj szukając: blog kulinarny kuchnia orientalna,Niezbędnik kuchni chińskiej,przepisy wok,wino shaoxing jak używać